Avainlippu
Facebook   Instagram  
EtusivuTarjouksetAjankohtaistaTietoa meistäJälleenmyyjätToimitusehdotRekisteriselosteYhteystiedot
Tyrniöljy 100% 50 ml

Lisätietoa raaka-aineista

TYRNI

  • Millään muulla marjalla ei ole näin suurta öljypitoisuutta kuin tyrnillä. Tyrniöljy on tyrnin ehkä arvokkain ainesosa, joka sisältää mm. oleini-, steariini, linoli-, palmetolini- ja öljyhappoa. E-vitamiini ja kartenoidipitoiset palmetoliini ja linoliöljyt ovat erittäin suotuisia rasva-aineenvaihdunnalle. Ihon terveydelle tärkeää palmetoliinihappoa on marjalihassa yli 30%. Tyrnin sisältämistä rasvahapoista yli 90% on ns. välttämättömiä Omega 3 -rasvahappoja, joita on saatava päivittäin. Lisäksi tyrni sisältää myös Omega 6-, 7-, ja 9 -rasvahappoja. Tyrnin siemenet ja hedelmäliha sisältävät monityydyttä-mättömiä rasvahappoja, joilla on suotuisia terveysvaikutuksia.
  • Tyrnimarjassa on linoli- ja alfalinolenihappoa. Elimistö muuntaa linolihappoa GLA:ksi, jota tarvitaan hyvän hormonitoiminnan ylläpitämiseen. Tyrnin öljyt vaikuttavat suotuisasti limakalvojen rakenteeseen. Marjassa saa nämä rasvahapot sisäisesti ja ne suojelevat koko elimistöä.
  • Tyrnimarja on äärimmäisen vitamiinirikas; mm.  C-, E- ja B-vitamiineja, sekä betakarotiinia erittäin suurina pitoisuuksina. Tyrnimarja on tunnettu terveyden ja hyvinvoinnin lähde. C-vitamiini edistää normaalia vastustuskyvyn toimintaa, auttaa vähentämään väsymystä ja suojaa soluja hapettumis-stressiltä. Erittäin suuri E-vitamiini ja flavonoidipitoisuus tekevät tyrnistä tehokkaan avun tukemaan immuunijärjestelmää. Myös monet muut marjan sisältämät aineet edistävät vaikuttavien aineiden imeytymistä. C- vitamiini ja flavonoidit toimivat yhdessä paremmin kuin erikseen, samoin C- ja E- vitamiini yhdessä sekä E- vitamiini ja betakaroteeni yhdessä.
Tyrniöljy 100% 50 ml
25.95 €
Kpl:      Lähde Tyrniöljy - kehosi hyvinvointiin

 

Lähde Tyrniöljy on 100 % tyrniä kehosi hyvinvointiin, Lähde Tyrniöljy on tehty tyrnin siemenistä. Ei sisällä täyteaineita.

 

Tyrnin ravintoaineet toimivat tehokkaasti yhdessä ja tukevat elimistön hyvinvointia. Tyrnimarja on poikkeuksellisen öljyinen marja, sisältäen runsaasti Omega 3-, 6-, 7- ja 9 -rasvahappoja. Tyrniöljy on sen arvokkain ainesosa, sisältäen oleiini-, steariini-, linoli-, palmetoliini- ja öljyhappoja. E-vitamiini ja kartenoidit, kuten palmetoliini ja linoliöljyt, tukevat terveellistä rasva-aineenvaihduntaa. Tyrni on myös rikas vitamiinien lähde, kuten C-, E- ja B-vitamiineja, sekä betakarotiinia. Nämä yhdisteet edistävät vastustuskykyä ja solujen suojaa hapettumiselta. 

 

Aineosat: tyrni

 

Käyttöohje sisäisesti: annostus  ½ tl 3 kertaa päivässä

 

Ravintoarvot / 100 g:

Energiaa 3702 kJ/ 885 kcal

Rasvaa 99,8 g

- tyydyttynyttä rasvaa 35,2 g

Tyrniöljy

Havtornsolja

100 %

Hiilihydraatteja 0,1 g

- joista sokereita 0 g

Proteiinia 0,1 g

Suolaa 0 g

Ravintokuitua 0

 

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Älä ylitä annosta. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei suositella lapsille.

 

Tyrniöljyn käyttö ulkoisesti:

- Suun kuivumisen estämiseksi voidellaan koko suun alue ennen nukkumaan menoa ruokalusikalla öljyä.

- Kurkkukivun parantamiseksi kurlataan n.1 rkl öljyä kurkussa minuutin ajan ja nielaistaan öljy.

- Huuliherpestä hoidetaan voitelemalla rohtunut kohta öljyllä kaksi kertaa päivässä noin neljän päivän ajan.

- Tyrniöljyä voidaan käyttää myös palovammoihin ja tulehtuneisiin haavoihin, auringon polttamiin, kuiviin ihoalueisiin kuten jalkapohjiin.

- Hiuspohjaa voidaan hoitaa sekoittamalla öljyn joukkoon hunajaa (1:4), joka hierotaan kevyesti päänahkaan. Seoksen annetaan vaikuttaa n. 20 minuuttia käyttäen hiussuojaa. Sauna tehostaa hoidon vaikutusta.

- Levottomien jalkojen hoidossa sekoitetaan 10 tippaa tyrniöljyä 2 rkl aloeverageelia, joka hierotaan jalkoihin, varpaista lantioon saakka. Tyrni-aloeveran annetaan kuivahtaa iholle. Tahraantumisen estämiseksi käytetään pitkälahkeisia housuja ja sukkia.